Musk kaže da zaposlenici Twittera moraju biti tvrdokorni ili napustiti tvrtku

16.11.2022.

23:26

Autor: Hina/HRT

Elon Musk

Elon Musk

Foto: Robyn Beck / Pool via REUTERS

Novi vlasnik Twittera Elon Musk upozorio je u srijedu da svo osoblje komunikacijske platforme mora biti "krajnje tvrdokorno" ili mu prijeti otkaz i jedino će "izvanredne performance biti zadovoljavajuće".

Zaposlenici Twittera su u ponoćnoj e-mail poruci, koju je vidio The Washington Post, doznali da do četvrtka moraju odlučiti hoće li ostati u tvrtki.


Oni koji žele nastaviti raditi na Muskovoj novoj inačici Twittera trebaju kliknuti na poveznicu u poruci, a oni koji to ne učine u zadanom roku bit će automatski i otpušteni i dobit će otpremninu koja odgovara trima mjesečnim plaćama.


- U budućnosti, kako bismo izgradili probijajući Twitter 2.0 i uspjeli u sve kompetitivnijem svijetu, morat ćemo biti krajnje tvrdokorni. To će značiti dugotrajni i veoma intenzivni rad. Jedino će izvanredne performance biti zadovoljavajuće, napisao je Musk.


Pedesetjednogodišnji milijarder je zatim zahvalio svima koji su "pomogli Twitter učiniti uspješnim".


Dodao je da će tvrtka u većoj mjeri biti vođena inženjerski i oni koji proizvode odličan softver "činit će većinu u našem timu".


E-mail poruka, zajedno s novom politikom povratka u urede, dolazi samo nekoliko tjedana nakon što Musk otpustio otprilike 50 posto Twitterove radne snage, koju je činilo 7500 ljudi.


Bio je to jedan od njegovih prvih poteza kao upravitelja Twittera, koji je kupio za 44 milijarde dolara 27. listopada. Musk je istog dana otpustio izvršnog upravitelja Paraga Agrawala, financijskog direktora Neda Segala, pravnicu Vijayu Gadde i pravnog savjetnika Seana Edgetta. Sam je sebe postavio za jedinog člana upravnog odbora, dok je sve ostale članove smijenio.


Nakon otpuštanja, osnivač SpaceX-a je branio svoje postupke, rekavši da nije imao "izbora", već da je morao smanjiti broj zaposlenika jer tvrtka posluje s dnevnim gubitkom od četiri milijuna dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!