Na Makarskoj rivijeri za praznik oko 7000 gostiju

30.04.2022.

13:52

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Filip Kos / PIXSELL

Hoteli na Makarskom primorju vrlo su dobro popunjeni za prvosvibanjski praznik, u 18 otvorenih odmarat će se 5,5 tisuća gostiju, uglavnom stranih, a prvi gosti stigli su i u kuće za odmor te u privatni smještaj u kojemu boravi oko 1500 gostiju.

U dva Bluesunova hotela u Brelima boravi 600 gostiju, a u tri hotela u Baškoj Vodi njih 520. U sedam makarskih hotelskih kuća boravi 1300 gostiju. U tučepskim Bluesun hotelima Alga i Neptun odmara se 1300 turista, doznaje se iz Marketing službe te hotelske kuće, dok u Tui Blue Jadran boravi oko 160 gostiju.

U dvije hotelske kuće i jednom autokampu u Podgori boravi 1200 gostiju, informacija je tamošnjeg Turističkog ureda, a dva hotela u Gradcu posluju s oko 440 gostiju. 

Nakon svibanjskog praznika svi hoteli ostaju otvoreni i nastavljaju poslovati s oko 3.000 turista.

Početkom svibnja prvi gosti stižu i u Živogošče te u još jedan hotel u Baškoj Vodi, dok će u Makarskoj novouređeni hotel Dalmacija te novi Aminess Khalani Beach hotel prve ovoljetne goste primiti polovinom svibnja. Hotelijeri su zadovoljni vrlo dobrom popunjenošću svojih kapaciteta za prvosvibanjski praznik, a ne kriju ni zadovoljstvo stanjem rezervacija na ključnim turističkim tržištima. Prema informacijama iz turističkih ureda s Makarske rivijere, prvi gosti stigli su i u kuće za odmor te privatni smještaj u kojem boravi oko 1500 gostiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!