Nastavak izgradnje brze ceste Zagreb-Bjelovar na proljeće

11.01.2022.

12:54

Autor: P.F./Hina

Gradnja ceste

Gradnja ceste

Foto: Ilustracija / Pixabay

Hrvatske ceste ishodile su građevinsku dozvolu za preostalih desetak kilometara brze ceste od Zagreba do Bjelovara, a radovi bi trebali početi na proljeće s obzirom da su izvođači već izabrani putem javnog natječaja, ustvrdio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Hrebak je rekao da je dovršetak izgradnje brze ceste vrlo bitan za razvoj bjelovarskog gospodarstva, pogotovo jer Grad Bjelovar radi na projektu Poslovne zone Veliko Korenovo površine 80 hektara koja se nalazi uz budući izlaz s brze ceste u Bjelovaru.

Dodao je da je novac za izgradnju osiguran te da je rok za dovršetak 30 mjeseci.

Brza cesta trenutno je izgrađena do Farkaševca u Zagrebačkoj županiji. U izgradnji je dionica od Farkaševca do naselja Brza u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji duljine pet kilometara i bez izlaza s brze ceste, a građevinska dozvola odnosi se na preostalih desetak kilometara od naselja Breza do izlaza u bjelovarskom naselju Velikom Korenovu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!