Nautičari oduševljeni ljepotama Jadrana

10.07.2022.

12:23

Autor: Ana Marušić/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Odlični rezultati nautičkog turizma

Odlični rezultati nautičkog turizma

Foto: HTV / HRT

Kad je u pitanju nautički čarter, Hrvatska je svjetska velesila, a na razini Mediterana jedno od najvećih čarterskih središta je Biograd na Moru. Provjerili smo kako u Biogradu protječe sezona i jesu li gosti zadovoljni izborom.

Nakon povratka s krstarenja, svi nautičari imaju slične dojmove.

- Čudesno, fantastično, spektakularno...osjećaj koji si svatko mora priuštiti barem jednom u životu, smatra Marianna, Italija.

- Sedam dana i bilo je fantastično, kaže Adam iz Poljske.

- Bili smo tjedan dana, bilo je predivno, obišli smo Kornate, kaže Diego iz Italije.

- Bili smo sedam dana i bilo nam je veoma ugodno, ističe Janez iz Slovenije.

Toliko u prosjeku borave nautički gosti, no ima ih koji si priušte i više. Ova obitelj već 20 godina provodi odmor jedreći Jadranom, no prvi su put tu na mjesec dana.

- Volimo ovu zemlju, volimo ovaj kraj sa svim tim otocima i lučicama i konobama, divno je nakon dvije godine COVID-a i različitih kriza ponovno pronaći mjesto na kojem se može opustiti i uživati, kaže Chris iz Austrije.

Jedino vikendom, u dane smjene gostiju, u Biogradu se mogu snimiti ovakvi prizori, tijekom tjedna marina je prazna.

- Predsezona je kraća nego inače, a sezona je kompletno puna. Dogodilo se nešto što se nikada prije nije dogodilo, da ni prošle ni ove godine nemate slobodnog broda, kaže Gordan Borčilo, vlasnik čartera.

U srcu sezone vrijedi to i za jedrilice i za motorne brodove.

- Sezona je krenula od Uskrsa, sve je super, brodovi su svi rezervirani do kraja i nadamo se da će i sljedeća godina bit kao ova, poručuje Borna Mudrovčić, vlasnik čartera.

Ipak, i u ovoj, najstabilnijoj turističkoj grani, svi čeznu za duljom sezonom, koja bi osigurala više radnih mjesta i kvalitetniju uslugu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!