Novalja očekuje rekordnu turističku sezonu

27.07.2022.

11:29

Autor: Studio 4/HTV/HRT/D.S.

Ivan Dabo

Ivan Dabo

Foto: Studio 4 / HRT

Grad Novalja i Pag ruše sve rekorde, od broja dolazaka domaćih i stranih gostiju do plaćanja turističkih pristojbi. Procjenjuje se da će biti nadmašeni rezultati iz 2019. O turizmu u Novalji u Studiju 4 govorio je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

Paški most koji povezuje otok Pag s kopnom izgrađen je davne 1967. Bez njega teško je zamisliti razvoj turizma na otoku. O značaju Paškog mosta za Novalju, ali i Pelješkog za razvoj Hrvatskog turizma Ivan Dabo rekao je:


- Za Pag on ima prometni i gospodarski značaj, a za Pelješki most možemo simbolično reći da su se dvije ispružene ruke suprotnih obala stopile su se u jedan nacionalni san, pored prometnog i gospodarskog efekta objedinjena je Hrvatska, iz tog mogu samo proizaći bolji rezultati na svim područjima života, smatra Dabo.


Govoreći o turističkoj sezoni u Novalji rekao je da u prvih šest mjeseci bilo je 15 posto više u odnosu na 2019. Danas je u Novalji 23.000 registriranih komercijalnih gostiju, što je 2 posto više nego 2019. Zadovoljan je rezultatima predsezone, te očekuje rekordnu turističku sezonu.


Razvoj obiteljskog i nautičkog turizma 


Novalja je poznata po turizmu za mlade koje privlači noćna zabava, prije svega na Zrću, ali razvija se i obiteljski turizam. Ne odustaje se niti od nautičkog turizma. 


- Turistička sezona za Zrću započela je već 25. svibnja s događajima za mlade, no u Novalji je porastao broj obiteljskih vila s bazenima za najam, a povećan je i standard opremanja apartmana, naglašava Dabo. 


Lučka uprava je u tijeku ove godine investirala 9 mil. kn,, napravila nove vezove za komercijalne sadržaje domicilnog stanovništva i za nautičare, a povećavat će se i u budućnosti.


Kada je u pitanju komunalno ustrojstvo grada, napravljeni su veliki pomaci i sve besprijekorno funkcionira, ističe Dabo te je podsjetio da je otvorena sortirnica otpada vrijedna 10 mil. kuna.


Od ljetnih manifestacija u Novalji istaknuo je Novaljski trijatar s devet predstava te je najavio brojne kulturno-zabavne sadržaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!