Novosel: Vjerujemo da će Đuro Đaković biti spašen

18:10 / 28.09.2021.

Autor: V.G./HRT/IMS

Đuro Đaković

Đuro Đaković

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Nakon vijesti o uspješnom završetku pregovora s Europskom komisijom o planu restrukturiranja Đure Đakovića koju su objavili neki mediji pozivajući se na izvor u Vladi - Sindikat metalaca traži hitan sastanak s ministrom gospodarstva. Socijalnim sporazumom u sklopu restrukturiranja žele definirati očuvanje oko 800 radnih mjesta. O tome su već razgovarali i s potencijalnim strateškim partnerom iz Češke.


- Želimo definitivnu potvrdu ministra da je proces došao kraju, da je EK priču privela kraju i da bi sad priča trebali ići u tom smjeru da se do kraja završi i da se riješi pitanje restrukturiranja ĐĐ a na taj način i opstanak radnih mjesta u Đuri Đakoviću, rekao je Antun Štivić, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske.

- Plan za Slavoniju o kojem je Vlada mnogo govorila u proteklo vrijeme bi doista bio mrtvo slovo na papiru kada Đurđ Đaković ne bi mogao biti spašen i mi duboko vjerujemo da će biti spašen, rekao je Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!