13:59 / 18.08.2019.

Autor: Blanka Uzelac/HRT

Od Rijeke do Zadra morem - udobno i praktično

-

-

Foto: - / -

Četiri sata morem od Rijeke do Zadra, ugodnije je nego ići cestom, kažu turisti koji za cijenu od 190 kuna u jednome smjeru, dolaze s Kvarnera u Dalmaciju.
Na relaciji Rijeka - Zadar od sredine lipnja svakodnevno vozi katamaran što u 8.15 kreće iz Rijeke, u podne stiže u Zadar - i istog se dana vraća u Rijeku. Nova brodska linija oduševila je mnoge građane i turiste, pogotovo zato što je prije šest godina Jadrolinija ukinula dužobalnu liniju.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Privatni brodar iz Zadra ambiciozno je krenuo u projekt. Katamaran na putu za Zadar pristaje u Krku, Loparu i Novalji. Četiri sata morem od Rijeke do Zadra, ugodnije je nego ići cestom, odnosno magistralom ili autocestom, reći će turisti koji za cijenu od 190 kuna u jednome smjeru dolaze s Kvarnera u Dalmaciju.

Punih 40 godina kapetan Srđan Tolja plovi raznim morima. No tankere je prije godinu dana zamijenio katamaranima, a daleke zemlje - Hrvatskom.

- Zna Jadran biti pun izazova, ali dobro je, mirnije je i svaki dan se dođe kući, to je nešto što se cijeni - kaže.

Putnici cijene sigurnu vožnju, ali i brzi dolazak na odredište. Ukrcaj i iskrcaj putnika u svakoj luci traje samo nekoliko minuta.

- Moram priznati da ide onako kako sam očekivao. Teško je nešto novo pronaći ljudima, treba vremena da uđe u naviku, ali vidim da svaki dan ima sve više i više ljudi i mislim da smo na pravom putu - zadovoljan je Dražen Montana, privatni brodar iz Zadra koji je liniju iz Rijeke do Zadra i pokrenuo.

Gosti vole udobnost i praktičnost, a puno je komotnije i lakše doći brodom nego bilo kojim drugim prijevoznim sredstvom, kaže Montana.

- Brod pristaje svugdje u centru. Kad krenete autom ili nekim drugim zemaljskim sredstvom, onda imate i problem kad dođete u grad. Prije svega, gdje ćete s autom, a onda parking itd. - dodaje.

Neka svatko putuje kako želi, a što se brodske linije iz Rijeke do Zadra tiče, sigurno će potrajati do polovine rujna ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!