Pelješki most domaćim gostima približio Korčulu, odlični rezultati i u Rovinju

13.08.2022.

10:36

Autor: HTV/IMS

Korčula

Korčula

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

U prvih šest dana kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 5 i pol milijuna noćenja i 651 tisuća dolazaka. Trenutačno u Hrvatskoj boravi gotovo milijun i 100 tisuća turista, od čega oko 942.000 stranih. Najviše je gostiju iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. A najpopularnije su destinacije Rovinj, Medulin, Vir, Poreč i Umag.

Velik skok broja turista dogodio se u Dubrovačko-neretvantskoj županiji, otkako je otvoren Pelješki most povećao se i broj turista na Korčuli.

Nakon rekordne 2019. godine, bez sumnje bi se moglo zaključiti da i 2022. velikim koracima ide prema tim rezultatima, a situacija je, s oscilacijama u intenzitetu, manje-više slična u cijelom priobalju.

- Prema sustavu eVisitor statistika je vrlo dobra. U Rovinju trenutno boravi gotovo 39 tisuća gostiju dnevno, što je na nivou rekordne 2019. Trenutno najviše gostiju dolazi iz Njemačke, Nizozemske, Italije i Austrije. To su naši tradicionalni gosti, koji uglavnom dolaze automobilom, rekla je Iva Damuđa, stručna suradnica za promociju i odnose s javnošću grada Rovinja.

U Rovinju ima jako puno i domaćih gostiju. Od početka godine do danas domaći gosti su na četvrtom mjestu. Brojke noćenja najviše su porasle u vrijeme pandemije budući da nisu mogli putovati izvan zemlje zbog restrikcija. 

- Mi smo malo manji pa imamo i manje gostiju. Oko 4600 gostiju trenutno na području grada Korčule što je oko 90 posto brojki u odnosu na 2019. Imamo jako puno "aviogostiju". Prednjače gosti iz Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, SAD-a, rekla je Miljana Borojević, direktorica turističke zajednice grada Korčule.

Pelješki most domaćim gostima približio je Korčulu.

- Na cijelom otoku značajno se povećao broj domaćih gostiju. Činjenica da se skratio i olakšao put rezultirala je boljim brojkama, velik je pritisak na trajekte iz Orebića prema Korčuli, uvedene su nove linije i dovedeni veći trajekti, rekla je Borojević.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!