18:29 / 25.02.2022.

Autor: HRT

Peruško: Sankcije bez utjecaja na Fortenova grupu

Fabris Peruško

Fabris Peruško

Foto: HRT / HTV

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, rekao je da sankcije neće imati u svakodnevnom poslovanju nikakvog utjecaja.

U vlasništvu su dva velika ruska dioničara, ruske banke Sberbank i VTB, koji su na različitim listama sankcija, ali oni nemaju više od 50% vlasništva u Fortenovi.

- Fortenova je likvidna kompanija s dobrom novčanom pozicijom, a bitno je i da je Fortenova dominantno financirana iz američkog fonda HPS Investment Partners, što pruža vrlo komfornu situaciju. Imamo probleme da nemamo dovoljno radne snage, jer posla ima i ova situacija neće se negativno odraziti na zaposlenost. Sankcije i rat u Ukrajini imat će negativne ekonomske posljedice i globalno - na cijene energenata i hrane, a negativne su i posljedice na izvoznike koji su vezani na ruska tržišta, rekao je glavni izvršni direktor Fabris Peruško.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!