U Dubrovniku je počela sezona kruzera, otkazivanja za sada nema

18.04.2022.

10:30

Autor: HRT

Pezo: Nastavljamo u staro normalno i to nas veseli

Pezo: Nastavljamo u staro normalno i to nas veseli

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku je počela sezona kruzera koji bi ove godine trebali dovesti oko pola milijuna putnika. Otkazivanja za sada nema. 

- Otprilike smo na 70 posto najavljenog prometa ako se usporedi s 2019. Imamo napokon osjećaj da se vraćamo u nekakvo staro normalno - izjavio je za HTV Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.

Što se tiče epidemiološke situacije, smatra da se poboljšava iz dana u dan jer je sve više ljudi cijepljeno, kompanije opuštaju mjere i to pridonosi boljem bookingu. Optimistični smo, kaže, dodajući kako očekuju dobru sezonu.

- Prošle su godine turisti s kruzera imali tzv. balon izlaske gdje su bile puno veće kontrole, testiranja vozača, vodiča, u ugostiteljskim objektima su bile posebne mjere. Sada je situacija druga, nastavljamo u staro normalno što nas veseli - napomenuo je Pezo.

Naglasio je i da se poštuje strategija o kruzerima koja dozvoljava 4000 putnika u jednom dijelu dana.

- Boravak brodova je produžen na minimalno 8 sati u gradu što smanjuje pritisak na grad i sprječava stvaranje gužvi u povijesnoj jezgri - naglasio je.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!