11:22 / 20.08.2018.

Autor: HRT

Plenković: Zanimljivo je da iz SDP-a stižu pohvale na račun "lex Agrokor"

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković komentriao je danas u Divuljama izjavu Zlatka Komadine da će se zalagati da lex Agrokor bude primijenjen i na Uljaniku.
Premijer Andrej Plenković komentirao je danas u Divuljama izjavu Zlatka Komadine da će se zalagati da lex Agrokor bude primijenjen i na Uljaniku. Rekao je kako je zanimljivo da iz SDP-a dolaze pohvale na račun Zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja.

- Komadina predlaže krizni stožer za brodogradnju

Ponovio je sve ono što je tim zakonom postignuto. "Vlada je u potpunosti angažirana u restrukturiranju Uljanika. Početkom siječnja mu je dala jamstva. Zajedno s HBOR-om tražimo premošćenje krize. Dugoročno Uljanik je odgovornost vlasnika", kazao je Plenković. Naglasio je kako će Vlada učiniti sve da održi hrvatsku brodogradnju. 

Na pitanje novinara o pobuni malih iznajmljivača na paušalni porez premijer Andrej Plenković odgovorio je danas da je zakon tek u javnoj raspravi. "Smatramo da tu treba biti pravičan i imati balansiran pristup između prihoda i davanja. Prema analizama, čini se da su davanja kod malih iznajmljivača bila primjerena primanjima", rekao je premijer.

Komentirao je i zašto je Vlada ukinula Državnu upravu za zaštitu i spašavanje. "Ovdje se radi o integraciji unutar MUP-a. Aktivnosti neće nestati već će se poboljša ti učinkovitost, a to ni na koji način ne minimalizira doprinos ljudi koji rade u DUZS-u", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!