13:22 / 15.03.2022.

Autor: Ivica Grudiček/M.M./HRT

Po gorivo u Mađarsku - isplativa lutrija

Po gorivo u Mađarsku - isplativa lutrija

Po gorivo u Mađarsku - isplativa lutrija

Foto: Ivica Grudiček / HRT

Vratiti se s punim rezervoarom goriva, a pogotovo dizela jutros je u Mađarskoj prava lutrija. Pogotovo u pograničnim gradovima poput Lentija ili Letenja gdje pokušavaju na gorivu uštedjeti brojni Međimurci.

Računica je jasna - u našem najsjevernijem gradu Murskom Središću litra dizela stoji gotovo 14 kuna, a 14 kilometara sjevernije u Lentiju litra je više od 4 kune jeftinija. Tako naši dizel, ali i benzin turisti mogu uštedjeti po spremniku i 250 kuna. No teorija je jedno, praksa sasvim drugo.

Neke benzinske postaje subvencioniranog goriva više uopće nemaju - prodaju samo kvalitetniji benzin ili dizel koji stoje kao i u Hrvatskoj. Druge su pak benzinske, poput OMV-a ograničile kupnju na maksimalno 10 litara subvencioniranog goriva po vozilu.

Ako nakon dužeg traženja imate sreće i naletite na postaju sa subvencioniranim gorivom limit vam je 100 litara. A još protekli vikend vozači osobnih automobila mogli su točiti bez ograničenja. Jutros se to u pograničnim mađarskim mjestima više ne tolerira. Uz to - brojni Slovenci i Austrijanci kruže s kanistrima tražeći povoljnije gorivo pa se mogu stvoriti i gužve.

Po gorivo u Mađarsku

Po gorivo u Mađarsku

Foto: Ivica Grudiček / HRT

Zaključak je - u Mađarskoj je subvencionirano gorivo drastično jeftinije, ali treba imati sreće i strpljenja ako se želi uštedjeti. Zaključimo - nakon zamrzavanja cijene goriva od strane slovenske Vlade jutros je i u toj našoj susjednoj zemlji gorivo jeftinije za više od 2 kune pa će narednih dana brojni "sjevernjaci" puniti spremnike u našem susjedstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!