19:06 / 03.05.2018.

Autor: S.L./D.M./HRT

Pobjednički start up su - vrpce za trčanje bez motora

-

-

Foto: - / -

Prijavilo se 26 tvrtki, a pet finalista predstavilo je svoje zanimljive i iskoristive proizvode. Pobjednik je osvojio nagradu od 100 tisuća kuna.
Kako bi potaknuo poduzetništvo grad Bjelovar raspisao je natječaj za najbolju start up inovativnu poduzetničku ideju. Prijavilo se 26 tvrtki, a pet finalista predstavilo je svoje zanimljive i iskoristive ideje i proizvode. Pobjednik je osvojio nagradu od 100 tisuća kuna.

Pobjednički su start up - vrpce za trčanje bez motora. Proizvodit će se u maloj bjelovarskoj manufakturnoj radionici iz koje se već izvoze različite sprave za fitnes. Traka za trčanje je bezmotorna, u luku i simulira trčanje u prirodi. Ima fero fluid generator s najnovijom nano tehnologijom.

Ovo natjecanje je samo korak na putu razvoja grada Bjelovara čija je ideja vodilja smanjiti poreze i različitim olakšicama oživjeti gospodarstvo. Poticajima i olakšicama grad je već privukao neke informatičke tvrtke koje su u Bjelovaru otvorile nova radna mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!