Počela utrka s vremenom za spas sezone

26.05.2021.

07:04

Autor: Ivica Đuzel/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Turisti pristižu

Turisti pristižu

Foto: Ivica Đuzel / HRT

Turisti - malo pomalo - pristižu u Dalmaciju. Zračni promet već se udvostručio, a do početka lipnja Split očekuje 50-ak tisuća putnika. Turističke zajednice pokrenule su kampanju kojom žele ponovno privući naše tradicionalne goste iz inozemstva. Počela je utrka s vremenom za spas sezone.

Nagrađivana kampanja Naše bolske priče dobila je svoj drugi dio. U Hrvatsku pozivaju stranci koji su obiteljski vezani za Brač. U samom Splitu sunce i popuštanje mjera donose olakšanje i privlače goste.

- Svaki dan ih je sve više i tražimo da se dozvoli da se normalno radi i da se produlji radno vrijeme, govori Marjan, ugostitelj.

U Makarskoj se odmara oko 500 gostiju. Za vikend se očekuju njemački gosti jer više nismo visokorizični, a u Split nakon Rijeke stiže i popularni i rasprodani vlak iz Praga.

- Posljednjih dana stižu rezervacije, otvorila se Njemačka. To su naši najbrojniji gosti. Sve upućuje da bi sezona mogla biti dobra, naglašava Hloverka Novak Srzić, direktorica TZ-a Makarska.

Ipak, zapelo je ondje gdje ne bi smjelo. Spaladium arena zjapi prazna.

- Već idućih dana brojka je sve manje i manje. Sutra je nekakvih 800, do kraja dana će se to povećati, ali onda iduća dva tri tjedna iz dana u dan su brojke naručenih sve manje i manje, govori dr.med. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Obrtnička i županijska komora pozvale su svoje članove da se cijepe, pozivaju i turističke zajednice, cjepiva ima u izobilju, ali interes opada. Županija je na 35 posto cijepljenih, daleko je to od očekivanih 60 posto do početka špice sezone.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!