19:39 / 20.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Počinje gradnja velikog vjetroparka

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Obilježen je početak gradnje velikog vjetroparka iznad Senja i na području Brinja.
Obilježen je početak gradnje velikog vjetroparka iznad Senja i na području Brinja. Riječ je o investiciji kineske tvrtke Norinco - vrijednoj 160 milijuna eura. Čelnik tvrtke Wang Yi-tong istaknuo je da ulažu u projekte koji potiču izvrsnost i tzv. zeleni menadžment. Na svečanosti je bio i  premijer Andrej Plenković koji je naglasio da je ovo sjajan primjer nastavka gospodarske suradnje Hrvatske i Kine.

"Drago mi je da će ovaj veliki energetski projekt sa svojih 156 MW ovdje u Senju i Brinju pridonijeti proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora energije. Izravna kineska investicija u Republiku Hrvatsku je 160 milijuna eura i u cijelosti je komplementarna s onim što radimo na političkoj razini. To je intenzivan dijalog koji treba generirati, ne samo povećanje trgovinske razmjene, već i privlačenje kineskih ulaganja u Hrvatsku", poručio je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!