Podzemno skladište plina Okoli gotovo potpuno napunjeno

13.10.2022.

12:29

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Plinski štednjak

Plinski štednjak

Foto: Dnevnik / HRT

Zbog rata u Ukrajini i sankcija Europske unije Rusiji, plin je postao ključna sirovina o kojoj ovisi ogrjevna sezona, ali i gospodarski rast u mnogim zemljama članicama. Ako je suditi po onome što je rečeno na Danima plina, koje organizira Hrvatska stručna udruga za plin, Hrvatska ne bi trebala imati problema s opskrbom plinom u ovoj ogrjevnoj sezoni. Iz Vlade poručuju da je Podzemno skladište plina Okoli gotovo potpuno napunjeno.


- Danas mogu reći ovdje s osobitim zadovoljstvom da smo mi praktično s današnjim danom na 98% kapaciteta, znači pitanje je dana kada ćemo ga napuniti 100%, kada unutra neće stati više ništa, i bit će spremno za sezonu, istaknuo je Ivo Milatić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

- Hrvatska ima jednu od najboljih infrastrukturnih situacija unutar članica Europske unije. To je situacija koja daje jednu veliku sigurnost hrvatskom gospodarstvu i hrvatskim kućanstvima da će imati dostatno plina za ovu ogrjevnu sezonu, rekao je doc. dr. sc. Dalibor Pudić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!