18:39 / 10.04.2021.

Autor: Mladen Sirovica/T.V./Dnevnik/HRT

Infobip dobio prava organizacije tehnološke konferencije Shift

Vlasnici Infobipa Silvio i Roberto Kutic

Vlasnici Infobipa Silvio i Roberto Kutic

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL / Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon što su potkraj prošle godine kupili konkurentsku tvrtku iz Sjedinjenih Država za 2 milijarde kuna, naša vodeća IT kompanija, Infobip iz Vodnjana, ne prestaje s akvizicijama.

Postali su vlasnici prava organizacije tehnološke konferencije Shift, najveće takve u jugoistočnoj Europi, koju redovito pohode stručnjaci iz, primjerice, Googlea, Microsofta, Booking.coma i Netflixa. Na konferenciji u Splitu, prije pandemije, okupilo se 1300 sudionika.

- Zajednički nam je cilj stvoriti najveću developersku konferenciju na svijetu i time dodatno pozicionirati Hrvatsku na IT kartu svijeta. U planu nam je uspješnu regionalnu konferenciju najprije proširiti na područje SAD-a, potom Latinske Amerike, a zatim i jugoistočne Azije. Gledamo i prema daljnjim akvizicijama i to u nekoliko smjerova. Jedan od ključnih faktora je da nas takve kompanije tehnološki upotpunjuju i dodatno osnažuju naš portfelj komunikacijskih proizvoda, rekao je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!