07:33 / 09.12.2020.

Autor: HRT

Ponovno dostupan COVID-19 zajam za obrtna sredstva

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osigurano je milijardu i 300 milijuna kuna, a poduzetnici mogu zatražiti zajam do 380 tisuća kuna, uz kamatnu stopu od 0 cijelih 25 posto.
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, od danas nastavlja s provedbom mjera za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo tijekom epidemije koronavirusa.

Poduzetnicima je ponovno na raspolaganju "COVID-19 zajam za obrtna sredstva", prijave se primaju od 8 sati. Iz sredstava za Europski fond za regionalni razvoj financiran je program te je osigurano ukupno 1,3 milijarde kuna.

Poduzetnici će moći zatražiti iznos zajma do 380 tisuća kuna, uz kamatnu stopu od 0,25%. U okviru ovog Financijskog instrumenta HAMAG-BICRO će poduzetnicima izravno odobravati zajmove za obrtna sredstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!