15:48 / 08.10.2019.

Autor: Marijan Sviben/HRT

Poslovno-tehnološki inkubator - krapinski strateški projekt

-

-

Foto: - / -

Trenutačno je obavljeno 70-ak posto radova, a završetak gradnje očekuje se u veljači iduće godine. Nakon toga slijedi opremanje i useljenje prvih korisnika.
U Krapini se gradi poslovno-tehnološki inkubator koji je proglašen županijskim strateškim projektom. Osim subvencioniranog prostora, pružat će i stručnu pomoć malim poduzetnicima u početnoj fazi realizacije njihovih inicijativa.

Trenutačno je obavljeno 70-ak posto radova, a završetak gradnje očekuje se u veljači iduće godine. Nakon toga slijedi opremanje i useljenje prvih korisnika.

- Poduzetnički inkubator bi trebao početi raditi 1. travnja. S time da ja očekujem da do kraja četvrtog mjeseca 75 posto prostora bude popunjeno - smatra Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan.

U inkubatoru će pet prostorija biti za proizvodne, a osam za uslužne djelatnosti. Poduzetnicima će biti dostupni i drugi funkcionalno opremljeni prostori, kao i pomoć mjerodavnih institucija.

- Poduzetnici početnici imaju veliki problem s dostupnosti informacija, gdje isfinancirati svoju ideju, kako ju isfinancirati, kako pokrenuti poslovanje, koji organizacijski oblik preuzeti - kaže Martina Jantol Županić, direktorica Poduzetničkog centra, KZŽ.

Centar za poduzetništvo na internetskim je stranicama objavio anketu putem koje zainteresirani poduzetnici mogu iskazati i druge svoje potrebe.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 32 milijuna kuna. Dvadeset milijuna osigurano je na natječaju Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva, milijun i pol iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, a ostatak kreditom Županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!