Prijevoznici s ministrom prometa

17.03.2022.

12:44

Autor: Dnevnik u podne/HRT/I.B.

Prijevoznici

Prijevoznici

Foto: HTV / HRT

Predstavnici javnolinijskih prijevoznika sastali su se s ministrom prometa Olegom Butkovićem. Tema, naravno, sve veći problemi prijevoznika zbog rasta cijena goriva, ali i potreba za potpisivanjem ugovora o javnoj usluzi sa županijama te nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.

- Poseban problem su županije. Jedan dio može rješavati Vlada, a drugi dio onaj ključan. Jer Vlada može privremeno pomoći za ovaj sad poremećaj s gorivom i u konačnosti pomoći očuvati radna mjesta, ali to su sve privremene mjere, istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih javnolinijskih prijevoznika Hrvoje Meštrović.

- Dvije županije su, što je dobro, krenule u javnu uslugu. Međutim, moj apel svim županima je - sredstva postoje i poziv zapravo da oni krenu u javnu uslugu. Mislim da je to rješenje i za prijevoznike, ali naravno i za naše građane, istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!