Primorac: Proces preuzimanja Fortenove je netransparentan

09.11.2022.

13:08

Autor: T.V./HRT

Ministar financija Marko Primorac

Ministar financija Marko Primorac

Foto: HTV / HRT

Ministar financija Marko Primorac vezano za slučaj Fortenove rekao je da je za kupnju udjela trebalo dobiti odobrenje od Ministarstva financija, koje nije zatraženo. Dodaje - proces preuzimanja, koji je pokušao arapski šeik, netransparentan je.


- Ja se nadam da neće dolaziti do novih "lexova", nadam se da će poduzeće nastaviti stabilno poslovati, nadam se da će se pitanje vlasništva razriješiti i to je sve što mogu reći u ovome trenutku, rekao je ministar financija Marko Primorac.

- Ja o njemu ne znam ništa. Nije se javljao nama, nije dolazio na sastanke u Vladu, mislim da zapravo nije bilo ni potrebe da se on nešto posebno javlja Vladi, ali koliko sam shvatio i u razgovoru s rukovodstvom kompanije nisu se javljali niti rukovodstvu kompanije, niti su zatražili bilo kakve financijske podatke, tako da se radi o jednom neuobičajenom poslovnom potezu, dodao je Primorac. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!