Prve veće skupine gostiju na Brač stižu ovaj vikend

09.04.2022.

16:23

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Gosti stižu na Brač

Gosti stižu na Brač

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U prva tri mjeseca u srednjoj Dalmaciji turistički promet dvostruko je veći nego lani, a unatoč ratu u Ukrajini, i predsezona mogla bi biti uspješna. Prema svim anketama - Hrvatska je na samom vrhu najpoželjnijih destinacija. Prve veće skupine gostiju na Brač stižu ovaj vikend.


Sunčani proljetni dani idealni su za boravak u prirodi, biciklističke ture, sportske aktivnosti. Zato će svim nevoljama usprkos i ove godina u Bolu predsezonu otvoriti gosti iz Slovenije.

- Slovenci sigurno dolaze tijekom slovenskog tjedna, to je zadnji tjedan u travnju kad u Bolu tradicionalno dolaze i imamo akciju čišćenja podmorja i prvosvibanjski kros, kaže Markito Marinković, direktor TZ Bol.

Nakon preuzimanja grupacije Blue Sun, novi vlasnik u velikom investicijskom ciklusu uređuje tri hotela u Bolu, dva na Makarskoj rivijeri, a gradi se i hostel za zaposlenike. U podizanje kvalitete i usluge u 2022-oj planirana su ulaganja od čak 44 milijuna eura.


- Zadržat ćemo kategorije koje imamo 4 i 3 zvjezdice, ali ćemo gostima pružiti dojam da je sve to na izuzetno visokom nivou 5 ne 4 zvjezdice, kaže Vinko Martinić, direktor Bluesun hotela, Bol.

Budući da će i ove godine sve biti "last minute", županijska turistička zajednica za iznajmljivače i turističke agencije organizira edukacije o komuniciranju u kriznim vremenima.

- Dovodimo edukatore iz UK-a i SAD-a koji su specijalisti i za krizno i strateško komuniciranje u ovim zahtjevnim vremenima, kaže Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Ovoga vikenda u Supetru se održavaju još jedni Biseri mora, a najavljen je dolazak oko petsto gostiju iz cijele regije ali i stotinjak Francuza.Potom dolaze njemački tenisači. Otvareni su i drugi veliki hoteli u Dalmaciji, uspostavio se ljetni red letenja. Nakon prvih dana šoka zbog rata u Ukrajini turistički svijet ipak se budi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!