19:32 / 29.06.2019.

Autor: Anamarija Škorić/P.F./HRT

Pun turistički pogodak: tvrđava svetog Nikole

-

-

Foto: - / -

Šibenik tako velikm koracima grabi naprijed u razvoju svoje turističke ponude. U tom su smislu četiri tvrđave pravi adut, a pokazalo se to na posljednjoj obnovljenoj tvrđavi sv. Nikole.
Obnova jedinstvene tvrđave svetog Nikole u Šibenskom kanalu već se dva tjedna nakon svečanog otvaranja pokazuje kao pun turistički pogodak. Posjetitelji su oduševljeni. 

Šibenik tako velikm koracima grabi naprijed u razvoju svoje turističke ponude. U tom su smislu četiri šibenske tvrđave pravi adut.  Odlučni su Šibenčani turistički valorizirati ostavštinu iz svoje burne i bogate prošlosti, utvrde fortifikacijskog sustava.

Turizam je sve uspješniji, lipanj s povećanjem od 15% u dolascima i noćenjima to potvrđuje. Ključ tog uspjeha bio je europski novac kojim su šibenske tvrđave obnovljene.

Pomorska čuvarica Šibenika, tvrđava sveti Nikola. Do nje se zasad može samo brodom sve dok se ne uredi kopneni prilaz. No, upravo s mora do izražaja dolazi graditeljsko umijeće zbog kojega je i uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

I kamere HRT-a s jednom od skupina turista posjetile su tu utvrdu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!