08:09 / 07.01.2019.

Autor: D.M./HRT

Radnici Uljanika nastavljaju rad - samo jutros njih 19 dalo otkaz

Foto: arhiva, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: arhiva, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radnici Uljanika u Puli od jutros su ponovno na poslu, no tijekom dana odlučit će hoće li raditi ili nastaviti štrajk.
Uljanikovi radnici u Puli od jutros su ponovno na poslu, i štrajkaški odbor odlučio je kako će nastaviti s radom. Iz Uljanika je objavljeno da je zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora produljeno radno vrijeme sobe za pregled podataka (data room) i za provođenje dubinske analize pa će data room do 18. siječnja radnim danom raditi dva sata dulje, do 18 sati.Radnici su ogorčeni. Još čekaju plaću za prosinac i razliku plaća za tri mjeseca unatrag - što iznosi oko 15.000 kuna po radniku. "Ima nešto posla, ali nezadovoljstvo je toliko veliko, da se ne može očekivati da će radnici žustro prionuti radu. Dapače, jutros je još 19 radnika dalo otkaz", kazao je za HRT predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata, Boris Cerovac.

"Prvi koji trebaju raditi na spasu Uljanika saborski su zastupnici iz Istarske i Primorsko-goranske županije i zastupnici manjina. Godinu dana nije bilo nikakvih pomaka, pa se na radnike Uljenika i 3. maja zaboravilo. Ta priča da će se 25. siječnja naći rješenje - nema pokrića. Dok država ne da garanciiju, mi nemamo ništa, poručio je Cerovac. Bilo je vremena da se problem riješi - da je bilo volje, dodao je. Na posao su se vratili i radnici riječkog 3. maja gdje danas dolazi privremeni upravitelj Zdravko Čupković. Naime, Trgovački sud u Rijeci u petak je pokrenuo predstečajni postupak zbog dugotrajne blokade računa riječkog brodogradilišta.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te predsjednik Uprave Uljanik grupe Emil Bulić u petak su izjavili da u ovom trenutku postoje dva ozbiljna zainteresirana partnera za Uljanik grupu koja obavljaju dubinsko snimanje, a Horvat je izrazio nadu da će do 25. siječnja barem još jedan odnosno dva ponuđača iskazati interes.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je prošli tjedan da su s posljednjim danom prošle godine plaćena protestirana državna jamstva za Uljanik u iznosu od oko 2,5 milijardi kuna, ali kako zbog toga nisu ugrožene javne financije.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!