14:17 / 29.01.2019.

Autor: HRT

Ročište o pokretanju stečaja Uljanik Brodogradilišta - 29. ožujka

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na tom ročištu o tome bi se trebali očitovati zastupnici tvrtke, predlagatelj - Fina i imenovani privremeni stečajni upravitelj Loris Rak.
Trgovački sud u Pazinu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanik Brodogradilištem, te je za 29. ožujka zakazao ročište o očitovanju o predloženom otvaranju stečaja.

Na tom ročištu o tome bi se trebali očitovati zastupnici tvrtke, predlagatelj - Fina i imenovani privremeni stečajni upravitelj Loris Rak.

Trgovački sud u Pazinu jučer je zaprimio prijedlog Financijske agencije (Fina) za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanik Brodogradilištem d.d. u kojem se navodi da s 21. siječnjem ove godine ta tvrtka ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 75,8 milijuna kuna.

Usporedo s Fininim prijedlogom za pokretanje stečaja, pokušava se pronaći partner za restrukturiranja Uljanik grupe. Očekuje se da će danas, nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva, na kojemu sudjeluju predstavnici uprave Uljanik grupe i sindikata koji u njoj djeluju, biti objavljeno koliko je ponuda stiglo za strateško partnerstvo u restrukturiranju Uljanik grupe te tko je sve podnio ponude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!