Počela predsezona, stiže više od pola milijuna turista

08.04.2023.

10:16

Autor: Ana Bralić/Studio 4/HRT

Službeno počela predsezona

Službeno počela predsezona

Foto: HTV / HRT

Prvim većim "valom" turista koji nam stiže za uskrsne blagdane i službeno počinje turistička sezona, odnosno predsezona. Očekuje se više od pola milijuna turista, hoteli duž obale prilično su popunjeni, što je samo nastavak dobrog turističkog prometa ostvarenog u prva 3 mjeseca ove godine.

Od Nove godine do uskrsnih blagdana osjetio se značajan porast grupnog segmenta i bilježimo porast noćenja. To nam daje odlične rezultate u prvom kvartalu, kazala je voditeljica prodaje hotela iz Vodica Katarina Božić Fuštin.

U odnosu na 2019. godinu naši hoteli bilježe 30 postotni rast noćenja. Možemo reći da je početak ove sezone iznimno obećavajući, dodala je. Kaže kako bilježe veliki broj rezervacija a u njihovom hotelu trenutno boravi više od 800 gostiju, a svibanj, kao tradicionalno kongresni mjesec - pokazuje odlične rezultate.

- Last minute rezervacije su i dalje velike, ali spremni smo na to i zaista očekujemo izvrsne rezultate, zaključila je Božić Fuštin. Dodala je kako gosti traže više od samog obroka i smještaja. Traže individualni pristup, gastroiskustvo i jedinstvni doživljaj destinacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!