21:20 / 24.07.2021.

Autor: V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Staničić: Dostigli smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine

Kristjan Staničić

Kristjan Staničić

Foto: Dnevnik / HRT

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.

Dobre brojke u turizmu

Dobre brojke u turizmu

Foto: Dnevnik / HRT

- Trenutno samo na razini 42 posto više od lani kada gledamo samo srpanj, a kada gledamo kumulativno, onda smo blizu 35 posto u odnosu na prošlu godinu, a kada gledamo 2019. rekordnu godinu onda smo dostigli ciljanih 60 posto, naglasio je.

Govori kako nam situacija što se tiče pandemije ne ide u prilog s obzirom na činjenicu da raste broj zaraženih, ali da je Hrvatska i dalje u narančastom i ona je percipirana kao najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu.

- Ovo je poziv svima da se pridržavaju mjera i da se cijepe kako bi se suzbila pandemija i osigurao nastavak uspješne turističke sezone, rekao je Staničić.


Od sutra su stroži uvjeti za ulazak u Hrvatsku turista iz Velike Britanije i Rusije. Nije dovoljno da budu cijepljeni, već moraju imati i negativan PCR test.


- Ova mjera je dobrodošla. Mislim da će i sami Britanci prihvatiti mjeru koja će dodatno osigurati njihov boravak u Hrvatskoj. Nemamo povratnih informacija s tih tržišta o negativnim konotacijama zbog dodatne mjere. Što više, broj letova koji se najavljuje u sljedećim tjednima, za očekivati je veći broj britanskih turista, a trenutno ih je oko 5 tisuća, istaknuo je.


Staničić govori kako je Hrvatska turistička zajednica već duži period u smislu promidžbenih aktivnosti na glavnim emitivnim tržištima pokazala visoki stupanj fleksibilnosti u provođenju svih marketinških kampanja. Kako kaže, brojke govore da je dobro odrađen posao.


- Oko 70 posto turističkih radnika je procijepljeno, a turisti zasigurno pozdravljaju tu činjenicu budući da su turistički radnici u direktnom kontaktu s njima, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!