12:09 / 31.10.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Štednja raste unatoč padu gospodarskih aktivnosti

Vanja Dominović, voditeljica Odjela za financijske institucije HGK-a

Vanja Dominović, voditeljica Odjela za financijske institucije HGK-a

Foto: - / -

Danas se obilježava Svjetski dan štednje, a tim povodom HGK tradicionalno svake godine organizira okrugli stol.
Danas se obilježava Svjetski dan štednje, a tim povodom HGK tradicionalno svake godine organizira okrugli stol na temu financijske pismenosti u Hrvatskoj, na kojemu sudjeluju stručnjaci, ali i studenti i učenici.

➡️ Kutleša: Raspoloživi prihod građana bit će veći za 2 milijarde kuna
 
Vanja Dominović, voditeljica Odjela za financijske institucije HGK-a, rekla je danas u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako podaci pokazuju da se nastavlja trend štednje koji smo imali i u prethodnim godinama.

- Unatoč trenutnoj situaciji i padu gospodarskih aktivnosti, primijećujemo rast štednje, rekla je Dominović, dodajući da ove godine prvi put brže rastu depoziti u kontinentalnim županijama, dok je stopa rasta u jadranskim županijama nešto manja. To je, kaže, svakako posljedica lošije turističke sezone.

- Također primijećujemo da je većina depozita koncentrirana u Gradu Zagrebu i u jadranskim županijama, rekla je Dominović.

Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave ZB Investa i predsjednik Udruženja investicijskih fondova HGK-a, rekao je da je premisa da bi svatko tko može, trebao štedjeti.

- U Hrvatskoj preko 200.000 građana štedi u investicijskim fondovima. Drago nam je da taj broj iz godine u godinu raste, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!