Tomašević proglasio 15. kolovoza sajamskim danom u Zagrebu

11.08.2023.

18:36

Autor: T.V./HRT/Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je u povodu blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza, taj dan proglasio sajamskim kako bi se omogućila tradicionalna prigodna prodaja na štandovima i kioscima, kao sastavni dio slavlja u Remetama, Stenjevcu i drugim dijelovima Zagreba.

Odluka je donesena na prijedlog Društva obrtnika grada Zagreba, kao vid pomoći obrtnicima od kojih su mnogi samozaposleni, priopćili su u petak iz Gradske uprave.

Među prvima to je, zbog promidžbeno-turističkih aktivnosti, učinio gradonačelnik Ivica Puljak te je svaku nedjelju do kraja rujna, kao i blagdan Velike Gospe, proglasio sajamskim danima, pa će zahvaljujući tome dio trgovaca u Splitu moći raditi unatoč zabrani rada nedjeljom i blagdanima.

To su prije učinili i sajamske dane proglasili: Pula, Umag, Hvar, Labin, Novalja, Supetar, Bol, Sutivan, Jelsa, Stari Grad, Baška, Podgora, Pirovac i brojni drugi, među kojima ima i onih gdje je na vlasti HDZ, kao što je Crikvenica.

Uz Zagreb, danas im se pridružio i Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj proglasio je 15., 20. i 27. kolovoza danima javnih manifestacija te će kioscima, štandovima i sličnim mjestima biti odobrena prigodna prodaja od 8 do 24 sata.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!