Tramišak: Za razvoj otoka predviđeno 7,8 milijardi kuna

20.08.2021.

11:16

Autor: Dnevnik u podne/IMS/M.Š./HRT

Nataša Tramišak

Nataša Tramišak

Foto: HTV / HRT

- Nacionalni plan razvoja otoka dat će širinu za ulaganja, a mi smo mjere koje su u njemu prepoznate procijenili na iznos od 7,8 milijardi kuna. No, taj iznos nije konačan jer se očekuje doprinos ostalih ministarstava za dodatna ulaganja, prvenstveno u vezi sredstava koja imamo na raspolaganju u EU-ovim fondovima do 2027. godine, rekla je Nataša Tramišak novinarima.

Nataša Tramišak je uručila sedam ugovora vrijednih više od 22 milijuna kuna kao pomoć iz državnog proračuna za sufinanciranje projekta iz fondova EU-a.

Ukupna je vrijednost tih sedam projekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji 223 milijuna kuna, a da sada su sufinancirani sa 140 milijuna kuna iz EU-ovih fondova.

- Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je potpisano ugovora vrijednih 6,7 milijardi kuna, a današnji ugovori dio su velikog paketa sredstava koja su došla na područje županije, kazala je Tramišak.

Iz Splita je otputovala na Hvar gdje će uručiti ugovore vrijedne četiri milijuna kuna i predstaviti Registar otoka i Nacionalni plan razvoja otoka.

Iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata do 2023. godine, kad je krajnji rok za realizaciju projekata iz razdoblja od 2014. do 2020., trebalo bi biti sufinancirano 550 projekata na svim otocima s oko milijardu i 190 milijuna kuna.

Na upit hoće li Fond za sufinanciranje sudjelovati i u realizaciji izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica zbog povećanja cijene građevinskih radova Tramišak je odgovorila da je Lećevica jedan od projekata koji je prijavljen Fondu za sufinanciranje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!