17:06 / 18.03.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Trgovački lanci imaju dovoljne količine proizvoda na zalihama

Dućan

Dućan

Foto: HTV / HRT

Iz vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj u petak su objavili da imaju dovoljne količine proizvoda na zalihama te poručili da nema razloga za zabrinutost kupaca u vezi s opskrbom.

- Lidl Hrvatska nema manjkova robe na policama jer smo osigurali dovoljne zalihe navedenih artikala zahvaljujući kvalitetnim odnosima s partnerima i dobavljačima, odgovorili su iz Lidla na upit Hine.

Iz Spara Hrvatska također su istaknuli da nemaju poteškoće u opskrbnom lancu, da imaju dovoljne količine proizvoda na zalihama te da surađuju s dobavljačima koji imaju osiguranu sirovinu.

- Spar Hrvatska nema poteškoće u opskrbnom lancu niti imamo najave dobavljača da će ih biti, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Navode i kako surađuju s domaćim dobavljačima koji imaju osiguranu sirovinu, i to iz Hrvatske.

- Imamo apsolutno dovoljne količine proizvoda na zalihama", poručili su iz Spara, napominjući da ako pojedinačno i dolazi do povećane potražnje, pripisuju to interesu mogućih prekupaca ili kao posljedicu neosnovanih nagađanja u javnosti, što neke kupce možda čini nesigurnima. Nema razloga za zabrinutost kod kupaca, poručuju iz Spara Hrvatske.

Danas su i iz Konzuma poručili da su njihove prodavaonice i skladišta dobro opremljeni robom, osigurane su dovoljne količine svih proizvoda te u ovom trenutku neće ograničavati količinu kupnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!