Toplo vrijeme i dalje privlači turiste na otoke

01.11.2022.

17:48

Autor: Anita Markovina Radnić/Tatjana Lisičin/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Toplo vrijeme i dalje privlači turiste na otoke

Toplo vrijeme i dalje privlači turiste na otoke

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Toplo i sunčano vrijeme i dalje privlači turiste na otoke u Hrvatskoj. Na Braču ih još ima. Iako je aktivnosti kojima se mogu priključiti sve manje, gostima to, čini se, odgovara, jer su zbog mira i došli. Supetarska turistička zajednica od početka godine bilježi gotovo 600.000 noćenja, što je 28% više nego lani, a i listopad je iznad svih očekivanja.


Dobrog jutra nema bez dobre kave, pa bračke dane obitelj iz Leipziga počinje u kafiću. 

Laurenz
tako opisuje da ujutro obično popiju kavu, doručkuju, potom odu do plaće. Nije baš toplo kao ljeti, ali se, kaže, može plivati i roniti.

Ira dodaje da ne dolaze ljeti jer je prevruće i ima previše ljudi, a jesen i proljeće su im baš savršeni. 

Život na otoku je usporen, ali to ne znači da je turistima dosadno. Ximena iz Čile rekla je da su već posjetili Pučišća i Bol, prošli cijeli otok i kušali lokalnu hranu.

Sanja Sinovčić Lovrinović vlasnica je triju luksuznih vila za odmor u Mircima. Gostiju još ima. Oni žele, kaže, mir i privatnost, a kad izađu vole potrošiti. Gotovo svaka grupa tražila je informacije o destinaciji, o izletima, dodala je. 

Mirca, Supetar, Škrip, i Splitska u listopadu bilježe 33% više dolazaka nego lani. Martina Rendić, direktorica Turističke zajednice Supetar, zadovoljna je tim podacima. Gostima je to mir i guštanje, ali i nama nakon sezone, kazala je.

Uživa se i malo zapadnije. Već nekoliko godina kraj sezone u Sutivanu rezerviran je za lov na lignje. Sreće ovoga puta nije bilo. Ulovljeno je malo više od šest kilograma liganja, a od ukupno 33 ekipe - njih 14 nije ulovilo ništa. Zato su se svi dobro zabavili i uživali u ranojesenskoj otočnoj čaroliji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!