U dubrovačkim hotelima oko 6 tisuća turista

04.07.2021.

12:41

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: Sandra Lacković / HRT

Danas će u dubrovačku zračnu luku sletjeti više od 30 zrakoplova iz 15 zemalja. Od jučer Dubrovnik je osam puta tjedno povezan izravnim letovima s New Yorkom. 

Turista u Dubrovniku ima, ali nema gužvi. Svi turisti s kojima je ekipa HRT-a razgovarala rekli su kako su oduvijek željeli posjetiti Dubrovnik kada nema gužvi te stoga ovih dana svi uživaju u gradu u kojemu se više čuje engleski nego hrvatski jezik. Dolazak dviju velikih američkih kompanija, koje će iduća tri mjeseca Dubrovnik povezivati sa SAD-om, sjajna je vijest za dubrovački turizam. U dubrovačkim hotelima trenutačno boravi malo više od 6 tisuća turista i daleko je to od onog na što smo se naviknuli u ovo doba godine prije pandemije. Prije nekoliko dana British Airways je počeo letjeti u Dubrovnik i avioni su dobro popunjeni, što znači da Britanci putuju unatoč restrikcijama. Dubrovnik je trenutačno s 35 aviokompanija povezan s 40-ak odredišta diljem svijeta, izvijestila je Sandra Lacković u podnevnom Dnevniku.

- Što se tiče Britanaca, to je ono što čekamo. Postoje nade da će možda zemljama na amber listi dopuštati putovanja osobama koje su cijepljene 2 puta, ali to je zasad na razini neslužbenoga, vidjet ćemo kako će to izgledati, rekla je Ana Hrnić, direktorica TZ-a grada Dubrovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!