Dubrovnik: Sletio zrakoplov Delta Airlinesa iz New Yorka

03.07.2021.

13:18

Autor: Sandra Lacković/V.K./Dnevnik u podne/IMS/HRT

U Dubrovnik sletio zrakoplov Delta Airlinesa

U Dubrovnik sletio zrakoplov Delta Airlinesa

Foto: Sandra Lacković/Dnevnik / HRT

U dubrovačku Zračnu luku sletio je zrakoplov Delta Airlinesa iz New Yorka. Bio je to inauguracijski let te kompanije izravno iz SAD-a. New York i Dubrovnik sada povezuju dva prijevoznika osam puta na tjedan iduća 3 mjeseca.

Galerija
U Dubrovnik sletio zrakoplov Delta Airlinesa, Foto: Sandra Lacković/Dnevnik/HRT
U Dubrovnik sletio zrakoplov Delta Airlinesa, Foto: Sandra Lacković/Dnevnik/HRT

Za sada je izvrsna popunjenost zrakoplova. Može se očekivati 2 tisuće Amerikanaca tjedno. Dubrovnik je jedno od omiljenijih odredišta američkih turista pa su tako već dugi niz godina drugi najbrojniji dubrovački turisti nakon Britanaca. Ova povezanost s Dubrovnikom sjajna je vijest za dubrovački turizam izvijestila je iz dubrovačke Zračne luke Sandra Lacković u Dnevniku u podne.  

- Htjeli smo što prije otići iz Sjedinjenih Država. Nismo u Europi bili godinu dana. Ovo nam je prvo putovanje. Veselimo se upoznati vaš grad, rekao je američki turist.

- Obožavam Dubrovnik. Ovdje sam već 3, 4 put. Idemo tjedan dana na jedrenje, govori putnik.

- Puno znači iz tog razloga što se britansko tržište još nije otvorilo. Američko tržište je izvući Dubrovačko područje. Brojke neće biti kao 2019. godine, ali u odnosu na prošlu godinu bit će veliko povećanje, naglasio je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!