U tijeku betoniranje mosta preko Stonskog kanala

12.10.2022.

19:52

Autor: Mateja Delija/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

U tijeku je betoniranje mosta preko Stonskog kanala

U tijeku je betoniranje mosta preko Stonskog kanala

Foto: Dnevnik / HRT

Na dovršenoj dionici brze ceste zajedno s Pelješkim mostom već tri mjeseca odvija se promet. Radovi na preostalom dijelu projekta dugom sedam i pol kilometara trebali bi završiti početkom iduće godine. 

Posljednja dionica pristupnih cesta od Prapratnog do Zaton Dola još uvijek je gradilište. U tijeku je betoniranje mosta preko Stonskog kanala.  

- Istovremeno na tunelima Polakovica i Supava, preostalim tunelima od ovog mjeseca aktivni su i elektroradovi, dakle, instalacije i opremanje tunela. Očekujemo da bi moglo biti iduće godine, ako ne bude nekih većih problema da i ova posljednja dionica bude spremna za puštanje u promet zajedno s ostatkom projekta, rekao je Davor Perić, Hrvatske ceste.

Tijekom turističke sezone koja još uvijek traje u Stonu je velika prometna gužva, ali i puno turista. 

- I oni koji nisu se mislili zadržavati zadržavaju se. Tako da je ova godina stvarno specifična i nadam se da će sljedeće godine to doći u neku normalu, jer ovo je bilo stvarno toliko teško i odraditi ovu sezonu. Još uvijek traje, rekao je Jozo Barović, ugostitelj.

Pelješkim mostom i već dovršenom cestom od puštanja u promet do danas prošlo je više od 850 tisuća vozila.  

- Nije zabilježeno na svu sreću nekih većih problema niti prometnih nesreća. Isto tako treba napomenuti da je u ovom trenutku po završetku ljetne sezone promet i značajno pao, naglasio je Perić.

Najviše vozila zabilježeno je u srpnju nakon samog otvorenja, a neki su pak čekali manje vrućine za prvi prelazak preko mosta.

- Definitivno s obzirom na povezanost koju sad imamo, mislim da je ovo definitivno glavni projekt u Hrvatskoj, rekao je Robert Predrag Žmire iz Trogira.

- Baš smo bili oduševljeni s izletom preko Pelješkog mosta. Bilo je izvanredno, naglasio je Antun Škunca iz Novalje.

Kad se cijeli projekt povezivanja Hrvatske dovrši, a to će biti vrlo brzo, dojam će zasigurno biti još bolji. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!