Ugostitelji čekaju Vladinu odluku

11.02.2021.

10:40

Autor: Studio4/HTV/M.N.

Ugostitelji čekaju popuštanje mjera

Ugostitelji čekaju popuštanje mjera

Foto: HRT / HRT

-S obzirom na informacije kojima smo okruženi, a to je prvenstveno širenje mutanta koronavirusa i u Hrvatsku i kašnjenje s cijepljenjem, nismo bili optimistični čekajući 15. veljače. Tek jučerašnjom izjavom premijer Plenković je dao naslutiti da će se neki od naših zahtjeva možda uzeti u obzir, rekla je jutros u Studiju 4 HTV-a predsjednica Nacionalnme udruge ugostitelja Jelena Tabak.

Galerija
Za početak "kava za van", Foto: Hrvoje Jelavic/PIXELL
Ugostitelji čekaju vladinu odluku, Foto: Hrvoje Jelavic/PIXELL

-Čitamo između redaka kako je riječ o prodaji asortimana preko pulta za caffe barove i ako dođe do toga mislim da bi to moglo biti jedno optimalno rješenje za popuštanje mjera, rekla je Jelena Tabak dodajući kako je vrijeme nepovoljno za neka veća otvaranja.


Rekla je kako Nacionalna udruga ugostitelja epidemiološke stvari ostavlja struci, a u komunikaciji s Vladom inzistira na ekonomskim popratnim mjerama, jer im je jasno kako se neće vratiti na staro možda još cijelu ovu godinu.


Ako bude donesena odluka o "kavi za van" Tabak kaže kako vjeruje da će je dio ugostitelja moći početi pružati već od ponedjeljka. Neće to polučiti značajne financijske učinke, ali će psihički dobro djelovati na ljude koji ne rade od studenoga.


Istaknula je kako ostaje zahtjev Stožeru civilne zaštite, u trenutku kada krene otvaranje, da se jednako tretiraju svi ugostiteljski objekti i da se jasno postave parametri na koji se načim može raditi. Nažalost još uvijek namamo jasan odgovor, dodala je.


-I kad krene otvaranje, želimo naglasiti da će mjere koje su na snazi u smislu održavanja radnih mjesta - subvencije na plaću i  za fiksne troškove i dalje biti potrebne. Ne možemo biti pušteni bez padobrana, naglasila je predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!