Ulaganja u luksuz, obnova kultnog hotela Brioni

05.10.2021.

07:00

Autor: Senka Mošnja/Dnevnik/IMS/HRT

Obnova kultnog hotela Brioni

Obnova kultnog hotela Brioni

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Nakon godinu dana stanke, nastavljaju se veća ulaganja u naš turizam. Uglavnom je riječ o hotelima koji nam itekako nedostaju jer imaju tek 10-postotni udio u ukupnom smještaju. Samo se na jugu Istre ulaže više od milijarde kuna. Evo presjeka najvećih investicija na Puljštini.

Turističkom naselju Verudela na jugu Pule nedostajala je još samo obnova kultnog hotela Brioni. Stotinjak radnika sada već oprema unutrašnjost. U hotel s 220 soba uloženo je 35 milijuna eura.

- S ovim hotelom upuštamo se u segment luksuznog turizma. Imat će i nekoliko restorana, wellness-spa centar, imat će i manji 'meeting centar', najavljuje Manuela Kraljević, direktorica marketinga Arena Hospitality Group.

U okolici Pule niču i novi hoteli. Svoj prvi dobit će i Ližnjan, u kojemu je dugo stolovala vojska. Priliku je prepoznao talijanski ulagač Sergio Delle Nogare - gradi hotel s 250 soba i rekreacijskom zonom u blizini. Uložio je 40 milijuna eura.

Načelnik Ližnjana Marko Ravnić najavljuje kako to za njegovo mjesto znači jako puno - desetke novih radnih mjesta, povećanje komunalne naknade i boravišne pristojbe koja se plaća po danu.

Drukčija slika napokon i u dijelu pulskog zaljeva, također bivšoj vojnoj zoni. Pontoni u marini poduzetnika Danka Končara gotovo su spremni. Prve nautičare očekuju do Nove godine.

Ulaganje od 80 milijuna eura obuhvaća i luksuzni hotel s podzemnom garažom koji je također u koncesiji. No još se ništa ne može na objektima nad kojima je Končar dobio pravo građenja. Objekti su kulturno dobro, 10 godina pod različitim ministarstvima, pa dok DORH ne odluči o njihovoj sudbini - prilaz cijelom kompleksu ostaje zapušten.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!