Ured: Radi se jedinstvena Strategija digitalne Hrvatske do 2032.

14.10.2022.

13:36

Autor: M.M./Hina/HRT

Radi se jedinstvena Strategija digitalne Hrvatske do 2032.

Radi se jedinstvena Strategija digitalne Hrvatske do 2032.

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u suradnji s 40 institucija napravit će jedinstvenu Strategiju digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. kojom će biti obuhvaćena i digitalna tranzicija gospodarstva te digitalizacija javne uprave i pravosuđa.

Taj ured u petak je priopćio kako je pokrenuo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje će se uz ostalo voditi odredbama šireg koncepta sudjelovanja zainteresirane javnosti u postupcima odlučivanja.

- Strategija obuhvaća četiri prioritetna područja: digitalna tranzicija gospodarstva, digitalizacija javne uprave i pravosuđa, razvoj širokopojasnih elektroničkih komunikacijskih mreža te razvoj digitalnih kompetencija i digitalnih radnih mjesta, kaže se u priopćenju.

U izradu jedinstvene Strategije digitalne Hrvatske pozvano je da se uključe udruge, državne uprave, visokoškolske ustanove akademske zajednice i udruženja gospodarskih subjekata na području digitalizacije.

Odazvalo se 40 institucija, ministarstava, središnjih državnih ureda, udruga i sekcija gospodarskih udruženja te je tako ostvareno sudjelovanje javnog i privatnog sektora, akademske zajednice i relevantnih udruga, napominje Ured.

- Na svima nama je da zajednički usmjeravamo procese i upravljamo njima kako bi se Hrvatska razvijala, a ova Strategija digitalne Hrvatske 2032. treba dati odgovore na pitanja kako da to postignemo u području digitalizacije, dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!