Varaždinska županija: Gosti žude za odmorom u izoliranim kućama

07:07 / 17.08.2021.

Autor: Sara Badžek/Paula Poljak-Morandini/Regionalni dnevnik/I.Z./HRT

Gosti žude za odmorom u izoliranim kućama

Gosti žude za odmorom u izoliranim kućama

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na ovu sezonu ne mogu se požaliti turistički djelatnici u Varaždinskoj županiji. U srpnju su premašili i rekordnu 2019. - noćenja je 24 posto više. Jedan trend se ne mijenja - velik je interes za luksuznim kućama za odmor. 

Priroda bez društva nadomak Varaždina. Trend koji je donijela epidemija, potvrdila i ova godina - gosti žude za odmorom u izoliranim kućama za odmor.

- Ovdje je fantastično, djeca su oduševljena, sve super, rekao je Dragan.

Pa kontinentalci mogu biti zadovoljni - upravo na bregima diljem županije kuće za odmor s pričom niču kao gljive poslije kiše. Broj noćenja u njih 45 porastao je za više od pedeset posto. Većinom su gosti stranci.

- Ove godine najbrojniji su tranzitni i na prvo mjesto izbili su Poljaci, na trećem mjestu su Ukrajinci, Slovaci. Tranzitni su gosti, no jednako su nam važni i vrijedni, kazao je direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Ulaže se u turizam iz županijskoga proračuna.

- Velik doprinos daje javni poziv za dodjelu poticaja kroz koji smo u tri godine dodijelili tri milijuna kuna, dodala je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Mir, tišina, bogata povijesna baština, ljekovita termalna voda. Jedan privatni investitor u Varaždinske Toplice ulaže osam milijuna eura.

- Ako Bog da, druge godine ćemo otvoriti prekrasan hotel s četiri zvjezdice. Imat ćemo uvjete za sve turiste koji će doći, istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

A krevet više tražit će se uskoro i u Varaždinu - u petak počinje Špancirfest.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!