Vjekoslav Majetić je EY Poduzetnik godine

16.03.2023.

22:21

Autor: IMS/HRT

Vjekoslav Majetić je EY Poduzetnik godine

Vjekoslav Majetić je EY Poduzetnik godine

Foto: Dnevnik 3 / HRT

Vjekoslav Majetić iz tvrtke DOK-ING d.o.o. dobitnik je nagrade EY poduzetnik godine na osmom hrvatskom izdanju tog izbora.

- Majetić je izabran kao najuspješniji hrvatski poduzetnik za 2022., u snažnoj konkurenciji 51 kandidata iz 38 uspješnih kompanija, odnosno među sedam finalista, stoji u priopćenju.

Poput svojih prethodnika, osmi hrvatski EY poduzetnik godine predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu u lipnju.

Uz nagrađenog Majetića, ovogodišnji finalisti bili su: Hrvoje Ćosić iz Aircasha, Mijo Pašalić iz Apfela, Tomislav Pamuković i Roko Živković iz Metamorfoze, Denis Sušac iz tvrtke Mono, Josip Joe Bašić iz MPG-a te Dorotea Effenberger iz Tahografa.

Vjekoslav Majetić osnivač je i vlasnik tvrtke DOK-ING koja proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu.

Zadnjih nekoliko godina radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, s obzirom na produkte koje generira, a koji se mogu dalje koristiti.

Tijekom više od tri desetljeća rada DOK-ING je ostvario poslovnu suradnju s vladama i ministarstvima, nevladinim organizacijama i agencijama te također i s komercijalnim tvrtkama u cijelom svijetu.

- Teško je doći na vrh, a vjerujte još teže ostati. Zahvaljujem svima koji shvaćaju da smo dio svjetske scene, da nismo samo dio Hrvatske. Hvala onima koji dijele s nama mišljenje da moramo živjeti u ljepšem, sigurnijem i boljem svijetu, rekao je Majetić.

- Svi kandidati koji su ovdje su uspješni, dokazuju da mladi mogu ostati u Hrvatskoj, da mi svi možemo svojim radom doći do uspjeha i naći svoje mjesto. Dokazujemo da smo mi ipak zemlja koja je poželjna za živjeti i da se može u njoj zaraditi poštenim i dobrim radom, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!