16:22 / 25.02.2020.

Autor: P.F./HRT

Zasad ništa od paketa iz Kine, iz Italije i dalje stižu

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Hrvatskoj pošti je osnovan posebni tim koji baviti koronavirusom i pošiljkama. Zasad sve pošiljke u i iz Italije idu redovno.
Epidemija koronavirusa ostavila je traga i na poštanskim djelatnostima. U Hrvatskoj pošti provjerili smo kakvo je trenutačno stanje s pošiljkama iz i u Kinu.

Iz Kine i u Kinu i dalje nema zračnog prijevoza poštanskih pošiljki.

- Niti šaljemo pošiljke, niti ih primamo. Ako i dođete u poštanski ured i želite poslati pošiljku u Kinu reći će vam da to nije moguće jer ih jednostavno nemamo kako otpremiti. Takve pošiljkie se ne primaju od 6. veljače. Sve pošiljke koje su stigle u Europu prije obustave zračnog prijevoza s Kinom (31. siječnja 2020.) su dostavljene, išle su svojim tokovima do primatelja. Više takvih pošiljki ne bi trebalo biti neisporučenih ako su izašle iz Kine prije obustave zračnog prijevoza, rekao je web portala HRT-a Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

● Rijeka: Jedna osoba sa simptomom u izolaciji
● Profiteri na djelu, nude maske za 8 kuna!
● Zagrebačka zračna luka provodi mjere zaštite putnika i zaposlenika
 Potvrđen je koronavirus u Zagrebu

Što je s pošiljkama iz Italije?

- To će se sada vidjeti s obzirom da je koronavirus sada već u Hrvatskoj. U pošti je osnovan posebni tim koji će se time baviti. Zasad sve pošiljke u i iz Italije idu redovno, s obzirom na tvrdnju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiologa da virus ne može može dugo preživjeti izvan tijela. Pratimo krizni stožer, s njima smo u svakodnevnom kontaktu. Ako dobijemo nekakve upute po njima ćemo postupati, rekao je Domjančić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!