13:03 / 23.10.2019.

Autor: V.K./T.V./HRT/Hina

Zbog neisplate plaća radnici Đure Đakovića najavili štrajk

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog neisplate plaće za rujan, više od 600 radnika Đure Đakovića iz Slavonskog Broda sutra počinje štrajk. Trajat će sve do isplate plaće ili dok ne dobiju čvrste garancije da će se ona isplatiti.
Zbog neisplate plaće za rujan, više od 600 radnika Đure Đakovića iz Slavonskog Broda sutra počinje štrajk. Trajat će sve do isplate plaće ili dok ne dobiju čvrste garancije da će se ona isplatiti. Sindikat metalaca o svemu je obavijestio premijera i Vladu od kojih očekuju pomoć i financijsku potporu.

Đuro Đaković grupa izvijestila je u srijedu ujutro da po dospijeću nije uspjela isplatiti radnicima plaće za rujan, zbog nedostatka novca na računu. Grupa, kao i dva od četiri njegova povezana društva po dospijeću nisu uspjela isplatiti plaću radnicima za rujan 2019. godine i to zbog nedostatka financijskih sredstava na računima poslodavaca, kaže se u obavijesti.

Dodaje se kako su u tim društvima u tijeku postupci zakonom i kolektivnim ugovorom predviđeni za takve situacije.

Ni jedno od društava koja nisu isplatila plaću nema blokiran račun te poslodavci intenzivno poduzimaju niz aktivnosti kako bi u što skorijem roku ispunili obvezu isplate plaće, ističe se.

Problem s likvidnošću, uslijed kojeg je došlo do nemogućnosti isplate plaća, uzrokovan je nedostatkom adekvatnog financiranja proizvodnje. Grupacija navedeni problem pokušava riješiti kroz intenzivne pregovore s potencijalnim kreditorima kao i kroz plan daljnjeg restrukturiranja, kažu u Đuro Đaković grupi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!