30. obljetnica 153. brigade Hrvatske vojske - Velika Gorica

03.10.2021.

11:50

Autor: V.G./HRT/IMS

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Obilježava se 30. obljetnica 153. brigade Hrvatske vojske - Velika Gorica. U Spomen-parku brigade u Velikoj Buni položeni su vijenci za poginule velikogoričke branitelje. U obilježavanju je, kao izaslanik predsjednika Vlade, sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


-  S ponosom smo se svi prisjetili događanja koja su bila u tom ratnom putu, i to s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, s ciljem čuvanja i širenja povijesne istine o ratnom putu, čuvanju svih vjerodostojnih svjedočenja i čuvanjem uspomene na 72 poginula pripadnika brigade, rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

- Željeli smo ovim spomen-domom ostaviti neizbrisiv trag, i kada nas više ne bude ovdje 153. brigada i sjećanje na herojska djela koja ste učinili, na oslobođenje, na čuvanje naše domovine ostat će zauvijek, poručio je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!