17:53 / 06.09.2020.

Autor: D.M./HRT

Ahmetović: Djecu šaljemo u zatvor

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zastupnica SDP-a podržava roditelje koji su joj se obratili zabrinuti izostankom organizacije nastave u okolnostima epidemije.
Sutra počinje nastava za gotovo pola milijuna učenika. Ova će školska godina biti posebna. Škole obavljaju posljednje pripreme kako bi zadovoljile detaljne epidemiološke preporuke. Saborska zastupnica SDP-a poručuje kako pod ovakvim uvjetima "djecu šaljemo u zatvor".

- Povratak u školske klupe, sve više škola počinje 'online'

Ahmetović poručuje kako podržava roditelje koji su joj se obratili zabrinuti izostankom organizacije te napominje kako je već šest škola odgodilo nastavu, da nemaju svi adekvatnu opremu te da su upute donesene na prepad, nejasne, neartikulirane i preopširne.

- Učenici su se silno veselili početku školske godine, no sutra će umjesto osmijeha u školu ponijeti grč: boje se da neće izdržati cijeli dan u istoj prostoriji, da će ostati gladni i kako će izgledati obični odlazak na toalet. (...) Djeca opravdano kritiziraju odluku da sedam sati ne smiju napustiti istu učionicu, niti za velikim odmorom. U toalet smiju samo uz pratnju tehničkog osoblja – zamislite samo to poniženje – dok užinu smiju samo donijeti, ne smiju izići izvan škole kupiti si obrok, poručuje Mirela Ahmetović.

Navodi i kako učenici inteligentno zaključuju da se svaki dan imaju priliku zaraziti tijekom vožnje u prepunim autobusima i tramvajima, a i druženjima prije i poslije škole. Smatra kako je "brojne dvojbene odluke Stožer civilne zaštite donio pod pritiskom politike" te tako izgubio kredibilitet.

- Ovaj stožer treba raspustiti. (...) U Hrvatskoj još uvijek ima ljudi koji su stručni, organizirani i energični. Ne moraju svi članovi Stožera biti članovi HDZ-a. Novi Stožer mora biti sastavljen od najstručnijih među nama i odgovarati Hrvatskom saboru, poručuje Ahmetović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!