Akcija Caritasa "I sitno je bitno" za ukrajinske izbjeglice

11.03.2022.

13:59

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar

Foto: HTV / HRT

Caritas Zagrebačke nadbiskupije predstavio je na konferenciji za novinare humanitarnu akciju "I sitno je bitno - pomoć izbjeglicama iz Ukrajine".

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar istaknula je kako je cilj akcije pomoć pri smještaju i boravku ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj i drugim zemljama te dostava humanitarne pomoći, u prvom redu hrane i higijenskih potrepština. 


- Kao i uvijek kad je potrebno, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i u ovim okolnostima spremno iskazuje suosjećanje i pomoć onima koji su u nevolji i potrebi, rekla je Lončar.


Ističe da se, uz ostalo, pripremaju i za prihvat majki i djece u neke od Caritasovih objekata.


Caritasovu humanitarnu akciju podupiru HPB i FINA


Caritasovu humanitarnu akciju su poduprli Hrvatska poštanska banka (HPB) i FINA. U njihovim poslovnicama će diljem Hrvatske biti postavljene i Caritasove kasice za prikupljanje novčane pomoći, odnosno sitnoga novca, koji uskoro prestaje biti u prometu ulaskom Hrvatske u eurozonu, rekla je ravnateljica Lončar. 


Pozvala je i druge tvrtke da se svojim donacijama uključe u akciju. Naglasila je kako je, uz prikupljanje kovanica, donacije moguće uplatiti i putem mobilnoga bankarstva jednostavnim skeniranjem 2D barkoda - donacija od 9,99 kuna ili u iznosu po vlastitom odabiru te uplatom na račun: Zagrebačka banka: IBAN: HR74 23600001 50 30 14135, Poziv na broj 05500, za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC: ZABAHR2X. 


Lončar je istaknula da će sukladno potrebama, prikupljena pomoć biti dalje distribuirana izbjeglicama iz Ukrajine. Dodala je da trenutno nije potrebno donirati odjeću i obuću.


- Pozivamo sve koji mogu da se uključe u ovu humanitarnu akciju, poručila je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Lončar.


Informacije o ovoj Caritasovoj akciji mogu se dobiti na internetskim stranicama Caritasa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!