Aladrović: Pozivam sve koji sumnjaju na obiteljsko nasilje da ga i prijave

25.11.2021.

12:45

Autor: HRT/Hina/D.D.

"Pozivam sve koji sumnjaju na obiteljsko nasilje da ga i prijave"

"Pozivam sve koji sumnjaju na obiteljsko nasilje da ga i prijave"

Foto: Dnevnik / HRT

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim je povodom održana sjednica Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

 Ministar Josip Aladrović istaknuo je da je pred Vladom izrada Nacionalnog plana za suzbijanje seksualnog nasilja i uznemiravanja kojim će se osigurati znatna sredstva radi pomoći žrtvama.

- Želim poručiti da je sustav tu, nije savršen, ali ga kontinuirano unaprjeđujemo kako bi žrtvama pružio neodgodivu i potrebnu pomoć. No određenu odgovornost dijelimo i svi mi kao društvo, zato pozivam sve koji sumnjaju na obiteljsko nasilje da ga i prijave. Jedino tako možemo spriječiti daljnja zlostavljanja i potencijalno spasiti živote, izjavio je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

- Ono što je zabrinjavajuće je da smo u posljednjih nekoliko mjeseci, koliko je otvorena sigurna kuća, popunili gotovo sto posto kapaciteta. Danas u sigurnoj kući na području Požeško-slavonske županije imamo pet žena i petero djece, ističe Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!