07:41 / 31.08.2020.

Autor: M.M./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Anušić: U Osječko-baranjskoj županiji tri novooboljela, situacija je pod kontrolom

-

-

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji situacija je pod kontrolm, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.
U Hrvatskoj su jučer potvrđena 262 nova slučaja zaraze koronavirusom. Kakva je situacija u Osječko-baranjskoj županiji razgovarali smo s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

- Situacija je pod kontrolom. Danas imamo tri novooboljela, 310 osoba je u samoizolaciji, 19 je hospitalizirano od čega su tri na respiratoru. Nemamo novih žarišta i nadam se da će tako i ostati, rekao je Anušić za emisiju Dobro jutro Hrvatska. 

Istaknuo je da su ljudi iz njegove županije disciplinirani i da se drže pravila, te da u ovom trenutku nemaju potrebu za restriktivnim mjerama, ali dodao je da prate situaciju i bude li potrebe, spremni su predložiti i takve mjere.

Što se tiče početka školske godine, župan Anušić rekao je da će to biti izazov za cijelu Hrvatsku. 

- Možemo očekivati žarišta u školama. Bitno je sve dobro pripremiti i biti spremni na sve situacije. Sve je pripremljeno za sigurnu školsku godinu, ali nitko ne može sa sigurnošću reći kako će biti kada djeca krenu u školu, rekao je. 

Moramo naći balans između normalnog života, gospodarskih aktivnosti, sigurnog života i držati se preporučenih mjera, zaključio je Anušić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!