12:19 / 30.03.2022.

Autor: Sanja Najvirt/Dnevnik/HRT

HCK u Požeško-slavonskoj županiji poziva na donacije za ukrajinske izbjeglice

Dar za pravu stvar

Dar za pravu stvar

Foto: Dnevnik / HRT

Više je od mjesec dana od početka rata - mnogi i dalje bježe iz Ukrajine. Zemlju je napustilo više od 4 milijuna ljudi. No u odnosu na početak agresije, kada je više od 100 tisuća Ukrajinaca dnevno prelazilo granicu, rijeka izbjeglica ipak se smanjila i sada u susjedne zemlje odlazi oko 30 tisuća ljudi na dan. Najviše ih je u Poljskoj, više od 2 milijuna 300 tisuća, a dodajmo i da je u Hrvatsku do sada ušlo 11.200 Ukrajinaca.Dar za pravu stvar

Dar za pravu stvar

Foto: Dnevnik / HRT

Sve više Ukrajinaca privremeni dom pronalazi u Hrvatskoj, a u Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je smješteno stotinjak obitelji. Zalihe osnovnih namirnica brzo se tope pa tamošnji Crveni križ poziva građane i tvrtke da pomognu donacijama, ponajprije - za one najmlađe.

- Apeliram na građane Požeško slavonske županije, ali i cijele Hrvatske, trgovačke lance da sukladno mogućnostima pomognu u hrani za djecu, trajnoj hrani za odrasle, higijeni za djecu. Trebamo hranu za djecu i bebe i to je najviše potrebno u ovom trenutku, rekao je Miroslav Zelenika, ravnatelj Crvenog križa Požeško-slavonske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!