11:44 / 18.10.2020.

Autor: HRT

Apel trudnicama: "Ne uzimamo svima briseve pri dolasku u bolnicu, nosite maske"

-

-

Foto: - / -

Koronavirus je ušao i na Odjel za porodništvo u KBC-u "Sestre milosrdnice".
Koronavirus je ušao i na Odjel za porodništvo u KBC-u "Sestre milosrdnice", zbog čega ondje privremeno ne primaju pacijentice. Na odjelu je zaraženo nekoliko djelatnika, od toga su tri liječnika i dvije primalje, sedam liječnika i deset primalja je u samoizolaciji, kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a Blaženka Sumpor, glavna sestra Odjela za porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice.Dodala je kako su bile zaražene četiri pacijentice od kojih su dvije otišle kući, a dvije su još na odjelu.

- Ostalim bliskim kobtaktima uzeti su brisevi i za sada su negativni, rekla je Sumpor.

Odjel je privremeno zatvoren. Na pitanje što to znači za rodilje koje bi trebale biti hospitalizirane ili uskoro roditi, Sumpor je odgovorila:

- Nama je jako žao da je rodilište zatvoreno, ali zbog sigurnosti rodilja to znači da ih preusmjeravamo u druga rodilišta. Dobro je da smo u Zagrebu pa imamo još tri rodilišta u koja ih usmjeravamo.

- Treba apelirati na sve trudnice i rodilje i sve ostale pacijente da se pridržavaju epidemioloških mjera, pogotovo da za vrijeme boravka u rodilištu nose zaštitnu opremu - maske. Mi  ne uzimamo briseve prilikom dolaska  svakoj pacijentici. Još jedanput molim sve rodilje, sve trudnice, da se zaista pridržavaju, jer to je u interesu njihovom, njihove djece i nas, istaknula je Sumpor.

U dogovoru s epidemiolozima sinoć su, kazao je jutros za HTV prof. dr. sc. Krunoslav Kuna, voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice, zatvorili rodilište kako bi u sljedeća dva, tri dana proveli dezinfekciju.

U dogovoru s predstojnicima ostalih ginekoloških klinika u Zagrebu, oni će preuzeti sve pacijentice koje su u sljedeća dva, tri dana planirale doći u njihovu kliniku, dodao je.

➡️ Novozaraženih 816, osam preminulih

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!