20:50 / 15.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Austrija maknula 7 hrvatskih županija s popisa upozorenja na COVID

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od subote sedam hrvatskih županija u kojima je epidemiološka situacija povoljnija izuzeto je s austrijskog upozorenja na COVID.
Austrija uvodi parcijalno upozorenje za putovanja svojim građanima te je od subote sedam hrvatskih županija u kojima je epidemiološka situacija povoljnija izuzeto s upozorenja na COVID, objavio je u četvrtak Beč, a priopćilo veleposlanstvo u Zagrebu.

➡️ Koronavirus - 793 nova slučaja, 10 preminulih 
➡️ HZJZ objavio kako pravilno nositi maske 
➡️ U KB-u "Sveti Duh" zaraženo 11 zaposlenika, a 48 u samoizolaciji 
➡️ U Gospiću 69 novozaraženih, skoro svi iz Doma za starije i nemoćne 
➡️ HLK osudio prostačke napade na liječnike i novinare

- Epidemiološki razvoj u Hrvatskoj i Bugarskoj nam sad dopušta da i u tim zemljama poduzmemo regionalizaciju te tako umanjimo ograničenja putovanja za ljude u Austriji, rekao je, prema priopćenju, ministar vanjskih i europskih poslova Alexander Schallenberg.

"Sedam županija koje čine iznimku su: Brodsko-posavska, Istarska, Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska, Varaždinska te Zadarska", navodi se u priopćenju za medije.

Mjera stupa na snagu u ponoć s petka na subotu, dodaje se. Osobe koje putuju iz regija ili zemalja za koje vrijedi (parcijalno) upozorenje o putovanju i dalje će pri povratku u Austriju morati predočiti negativan nalaz na SARS-CoV2, priopćeno je.

- Uvijek smo govorili da ćemo upozorenja o putovanju zadržati što je kraće moguće, ali onoliko dugo koliko je nužno, rekao je austrijski ministar vanjskih i europskih poslova Alexander Schallenberg.

Dodao je da "i dalje vrijedi nedvojbena preporuka da se odustane od svih putovanja koja nisu nužna", navodi se u priopćenju veleposlanstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!